Skip to main content

Op woensdag 3 juli kreeg CroonenBuro5 een inspirerende rondleiding door de Spoorzone en de Piushaven te Tilburg. Onder begeleiding van gemeentelijk stedenbouwkundige Ludo Hermans startte de rondleiding bij het geheel verbouwde en gerenoveerde station met “kroepoek”-dak en het stationsplein. Het panorama op het volledige dak dat tussen (nu nog) de Lochal en de Polygonale loods verreist is waarneembaar vanaf de het nieuwe stationsplein.

Daarna volgde een tour door het Clarissenhof, een 339 woningen tellende wijk die de verbinding vormt tussen woonbuurt Theresia en het nieuw stationsplein. De architectuur van het Clarissenhof refereert aan de verdwenen kloosters. Het ontwerp is gemaakt door een architectencombinatie om zo variatie aan te brengen in het grote plan.

Via de interactieve Willem II Passage die onder het spoor door loopt, wordt het Clarissenhof verbonden met de Tilburgse binnenstad. Met de fiets begeleidde Ludo CroonenBuro5 richting het Koningsplein waar hij zijn visie presenteerde voor een toekomstig stadspark.

Tot slot werden de fietsen afgesloten en namen we plaats bij een van de horecagelegenheden in de Piushaven, waar we met elkaar proosten op een fijne zomer! Gebiedsontwikkeling de Piushaven omvat de herontwikkeling van een oude Tilburgse haven. Langs het water, maar ook in de straten direct daar achter is gewerkt aan het creëren van een levendig woongebied, waarbij de openbare ruimte en het water het verbindend element vormen.

Einde bericht