Ontmoet ons team

Ons buro met ontwerpers en adviseurs werken aan een divers portfolio in stedelijk en landelijk gebied. We hebben hierbij één doel: uw plannen verder brengen.

Ahmed Al Jazar

Ontwerper

Alexander Smeets

ir.
Alexander Smeets

Directeur

Anne Franssen

ir.
Anne Franssen

Architect

Het vak van architect is erg divers en verveelt daardoor eigenlijk nooit! Iedere ontwerpopgave is namelijk uniek in zijn context en gebruik. Of het nu om herbestemming, woningbouw of een multifunctioneel utiliteitsgebouw gaat; ik vind elke nieuwe uitdaging weer leuk om mee aan de slag te gaan!

Daarnaast is integraal ontwerpen ook een erg belangrijk thema binnen het ontwerpproces, omdat dit een grote rol speelt voor de kwaliteit van een gebouwontwerp. Als architect vind ik het daarom belangrijk om zowel op analytisch, creatief als technisch vlak bezig te zijn met de ontwerpopgave.

Ook buiten werktijd ben ik graag creatief bezig met tekenen en saxofoon spelen.

Bart Mulkens

ir.
Bart Mulkens

Ontwerper

Ik ben gedreven en heb een open houding. Ik hou ervan om mooie dingen te maken en mezelf steeds te verbeteren.

Energie krijg ik van het maken van muziek, met leuke mensen omgaan en het bezoeken van bijzondere plekken.

Bas Emde
MSc

Architect

Clarisse Flippo

Stagiair

Daan van der Meijs

Stagiair

David Heesen

David Heesen
MUrb

Stedenbouwkundige

Enthousiaste creatieve ontwerper met hart voor het vak. Een passie voor stedenbouw en het maken van een mooiere wereld.

Naast werk bij CB5 en de Academie van Bouwkunst, vaak aan het hardlopen, roeien, tennissen en wandelen.

David Huijben

David Huijben
MSc

Projectleider + Landschapsarchitect

Met veel enthousiasme ga ik aan de slag met opdrachten die de gebruikers aansporen tot een gezond leven. Klimaatadaptatie, De Gezonde Stad en grote landschappelijke vraagstukken fascineren mij. Daarbij vind ik de bestaande kwaliteiten en het cultuurhistorische verhaal van het landschap erg belangrijk om mee te nemen in mijn ontwerpen.

Als persoon ben ik een enthousiaste, creatieve optimist en werk ik graag samen met andere disciplines aan uitdagende opgaves. Naast het werk geniet ik van lekkere koffie en whisky, fitness en hardlopen. Ik breng graag tijd door met mijn vrouw, familie, vrienden en eigenwijze Beagle.

ing.
Eduard van Tilborg

Projectleider + Landschapsontwerper

Het leuke aan mijn vak is om elke dag bezig te zijn om Nederland een stukje mooier te maken (en vooral groener). Ik krijg energie van opgaves die op het snijvlak liggen van stedenbouw en landschap.

Bij nieuwe gebiedsontwikkelingen denk ik graag mee in een zo optimale inrichting van groen en water, om zo toekomstbestendige plekken voor mens en dier te creëren. Daarbij werk ik graag in multidisciplinaire teams, waarin alle thema’s die raken aan een gebiedsontwikkeling vertegenwoordigd zijn. Het is de kunst om alle verschillende belangen samen te brengen in één gedragen plan!

In mijn vrije tijd ben ik terug te vinden op het voetbalveld en in de natuur, in ieder geval dus lekker in de buitenlucht. Daarnaast hou ik ervan om met vrienden af te spreken en erop uit te trekken met mijn vriendin, er is immers nog genoeg te zien en te doen in Nederland.

ir.
Hanne de Jong

Stedenbouwkundig ontwerper

Ik ben een spontane, sportieve, sociale en ondernemende jong professional op het gebied van stedenbouw en planologie.

Mijn passie is het ontwikkelen van sociale, groene en gezonde leefmilieus.

In mijn vrije tijd ben ik graag aan het zeilen, in de sportschool te vinden, bezig met planten of op pad met vrienden.

IGL

ir.
Ivan Glenn Leinse

Stedenbouwkundig ontwerper

Mijn focus ligt bij vooruitstrevende stedenbouw waarbij de gebruiker centraal staat en de ruimtelijke opzet bijdraagt tot hechte gemeenschappen.

Door mijn affiniteit met innovatieve ontwerpmethoden, worden grote maatschappelijke vraagstukken op een uitvoeringsgerichte wijze toegepast op nieuwe openbare omgevingen.

In mijn vrije tijd ben ik een fulltime Bourgondiër met een hapje en drankje op z'n tijd.

Jessica Bes

Management assistent

Ik ben een positief, flexibel en praktisch ingesteld mens.

Als management assistent is ondersteunen mijn vak. Ik ben een spin in het web en denk graag mee om werkzaamheden zo soepel mogelijk te laten verlopen. Problemen zijn voor mij uitdagingen om creatieve oplossingen voor te vinden.

Ik ben gek op muziek, tijd doorbrengen met vrienden en bootje varen.

Jolien Hermans

ir.
Jolien Hermans

Projectleider + Stedenbouwkundige

Als gedreven stedenbouwkundig ontwerpster en projectleider bij CB5 werk ik het liefst op het diffuus grensvlak tussen de disciplines stedenbouw en architectuur. Stedenbouwkundige verkavelingsplannen, centrumvisies, maar ook binnenstedelijke inpassingsopgaven zijn elk uitdagingen waarmee ik graag en vol enthousiasme aan de slag ga!

Het analyseren en doorgronden van complexe ruimtelijke vraagstukken op verschillende schaalniveaus heeft mijn interesse. De puzzel om te komen tot een integraal ontwerp maakt iedere opdracht tot een unieke uitdaging. Daarbij vind ik het belangrijk om de menselijke belevingswaarde van zowel de bebouwde als onbebouwde ruimte centraal te stellen.

Buiten werktijd ben ik graag buiten in de natuur. Wandelen, fietsen en fotografie zijn bezigheden waarmee ik mij kan ontspannen. Ook ben ik graag bezig met mijn passie voor koken.

Koen Hendriks

Ontwerper

ir.
Lisanne Dierdorp

Projectleider

Marco Weijers

ir.
Marco Weijers

Architect

Ik werk als architect en projectmanager voor CB5 met een voorliefde voor een conceptmatige benadering van opgaves.

Complexe opgaves, de vraagstelling ontleden, komen tot de vanzelfsprekendheid van een vraag en dit vertalen in een sterk ruimtelijk concept heeft mijn grote interesse.

Bij CB5 heb ik aan een sterke verscheidenheid aan opgaves gewerkt in zowel typologie als schaal. Van stedelijke herstructureringsopgaves tot transformatie van vastgoed. Van woningbouw tot interieurconcepten.

ir.
Maurice Dingena

Architect

Ik ben een nieuwsgierige architect met een pragmatische blik op het vak.

Kenmerkend voor mij is het uitwerken van een idee naar een gebouw, inclusief doordenken van alle belangrijke details: The details are not the details, they make the design - Eames.

Mijn vrije tijd breng ik het liefste door met mijn familie en vrienden met een lekker speciaalbiertje in de hand.

Mees Grootswagers

Mees Grootswagers

Stedenbouwkundig ontwerper

Een gedreven ontwerper en masterstudent Urbanism. Ik zoek graag de balans op tussen een menselijk en vooruitstrevend ontwerp.

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met de motor, zoek ik de natuur op en ga ik op stap met vrienden.

ir.
Merle Savelsberg

Stedenbouwkundig ontwerper

ing.
Niek van de Noort

Stedenbouwkundig ontwerper

Patrick Aerdts

Patrick Aerdts

BIM-modelleur

Ik ben een oprecht en eerlijk persoon die positief in het leven staat.

Mijn passie is het bouwkundig efficiënt en praktisch uitwerken van gebouwen (incl. detailleringen) samen met het overdragen en delen van deze kennis aan collega’s.

Ik ben trotse vader van een zoon en een dochter. In mijn vrije tijd lees ik graag biografieën van criminelen of bepaalde bekende personen en luister ik graag naar diverse muziek en de verhalen daar achter.

ing.
Puck van Hout

Landschapsontwerper

Remond Baselmans

Remond Baselmans
MUrb

Stedenbouwkundige + BREAAM-expert

Door de jaren heen heb ik ervaring opgedaan met veel soorten projecten, vaak op het raakvlak met andere disciplines. Daardoor heb ik brede kijk op het vakgebied ontwikkeld en kan ik snel tussen ontwerpschalen schakelen of consequenties van ontwerpkeuzes vroegtijdig inschatten. Mijn uitdaging is te puzzelen op complexe opgaven en transities in ontwerpen in te passen. Daarbij staat het borgen van de ruimtelijke kwaliteit en belevingswaarde voor mij centraal. Vanuit deze ervaring vervul ik binnen het team een seniorrol en coach ik de jonge collega’s.

Buiten het werk ben ik hoofdzakelijk met sporten bezig, het liefst in de natuur. Voor mij is dat de manier om de batterij op te laden. Jaarlijks ben ik een aantal weken op pad om te gaan wandelen in uitdagend terrein en indrukwekkende landschappen. Mijlpalen koppel ik aan geld ophalen voor goede doelen (foto), voor de volgende actie ben ik me al aan het voorbereiden.

Roel Veenstra

ir.
Roel Veenstra

Architect

ir.
Rob Grim

Stedenbouwkundige

Rutger Wijngaarden MUrb

Bureaumanager + Stedenbouwkundige

Ruud Mestrom

ing.
Ruud Mestrom

Bouwkundig projectleider

Ik werk gestructureerd en met oog voor (bouwkundig) detail aan diverse projecten van ons bureau. Het samen met mijn collega’s bezig zijn met mooie en technisch maakbare ontwerpen geeft mij veel voldoening. Samenwerken in een goede harmonie met de projectpartners is hierbij voor mij altijd een belangrijk uitgangspunt.

In mijn vrije tijd ga ik naar concerten en voetbalwedstrijden van mijn club Fortuna. Ook maak ik graag een mooie reis of stedentrip, maar bovenal ben ik in mijn vrije tijd terug te vinden in de keuken of aan tafel in een restaurant met een goed glas wijn in gezelschap van familie en vrienden.

Sjoerd van Dolen

Stedenbouwkundig ontwerper

Sven Rosenberg

ing.
Sven Rosenberg

BIM-modelleur

Thea van Roosmalen

Stedenbouwkundig ontwerper

Thijs Verschuren

ing.
Thijs Verschuren

Landschapsontwerper

Wat mij inspireert is de veerkracht van de natuur. Door hier robuust mee te ontwerpen en contrasten te zoeken in de eenvoud van architectuur kunnen er alleen maar mooie dingen ontstaan.

Als landschapsontwerper ben ik actief in de ruimtelijke opgaves in o.a. landschappelijke, (semi)-openbare tot hoog stedelijke gebieden. Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en analytisch vermogen zoek ik de verbanden voor een sterk ruimtelijk en conceptmatig plan. Groen is hierin het hoofdingrediënt en hier zal dan ook rijkelijk mee gestrooid worden.

Van de eerste penstreep op papier tot de laatste boom in grond, volg ik het planproces graag op de voet. Samenwerken met specialisten in dit proces is hierin dan ook een pre om de maatschappelijke thema’s zoals o.a. klimaatadaptatie, natuurinclusiviteit en het vergroten van de sociale cohesie in te passen.

Het grootste compliment dat ik kan krijgen is zien dat een gerealiseerd project (on)bewust gewaardeerd wordt. Bescheiden van de zijlijn kijkend hoe de buitenruimte eigen wordt gemaakt door de gebruikers, is de manier hoe ik er meest van geniet.

Buiten kantooruren kun je mij vooral in de buitenlucht vinden. Onderweg om nieuwe gebieden te ontdekken, dan wel fietsend of hardlopend door de Brabantse bossen.

Tim Nelissen

ing.
Tim Nelissen

Ontwerper

Twan Ubaghs

ing.
Twan Ubaghs

Ontwerper

Een open en flexibel bouwkundig ingenieur die met meer dan 20 jaar ervaring en veel plezier, de vertaalslag maakt van ontwerp naar gebouw.

In mijn vrije tijd mag ik graag veel wielrennen, muziek luisteren en mijn tijd doorbrengen met familie.

Vincent Smeets

ing.
Vincent Smeets

Landschapsontwerper

Wietse Oostra

ir.
Wietse Oostra

Projectleider + Stedenbouwkundige

Ik ben werkzaam als projectleider en stedenbouwkundige bij CB5. De voortdurende verandering van de stad en haar publieke domein fascineert mij. Het liefst werk ik aan projecten met complexe stedelijke situaties, waarbij een stapeling van functies gepaard gaat met een historische gelaagdheid. Dit deed ik tijdens mijn studie ‘Stationspark Eindhoven’ in mijn afstudeer onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven en zet ik voort in mijn werk bij CB5.

In Udenhout woon ik samen met mijn vriendin, hond en katten. In mijn vrije tijd ben ik vooral graag buiten. Samen met de hond wandelen en ik loop graag hard in de bossen rondom Udenhout. Daarnaast houd ik van werken en ontspannen in de tuin.

Mark van der Poll

ir.
Mark van der Poll

Hoofd Stedenbouw + Landschap

Ik ben stedenbouwkundige en architect binnen CB5 en commercieel verantwoordelijk voor het team stedenbouw + landschap vanuit de rol van projectmanager.

Creativiteit, ondernemerszin en pragmatisme

Ik heb een scherp analytisch vermogen, waardoor ik snel inzicht heb en kan schakelen tussen verschillende projecten en schaalniveaus. Vanuit een enthousiasmerende visie geef ik graag sturing aan de ontwikkeling van ruimtelijke kwaliteit en bied ik overzicht in proces- en projectmanagement. Als aanjager binnen het bureau heb ik een coördinerende en inspirerende functie.

Specialismen:
- stedelijke verdichting
- grootschalige complexe opgaven
- klimaatadaptatie, gezonde stad, energietransitie

Een internationaal ontwerpbureau dat zijn expertises inzet om maatschappelijke vraagstukken binnen stedelijke delta’s te vertalen in duurzame ruimtelijke oplossingen.