Skip to main content

Masterplan industrial node Rajpura-Patiala
Antea Group India en CB5 gaan in opdracht van de National Industrial Corridor Development Corporation (NICDC) het masterplan ontwerpen voor een groot industrieel knooppunt. Het gaat om een ontwikkeling in Punjab in het noorden van India. De oppervlakte van het gebied is ca. 500 ha.

India kent een 5-tal industriële corridors, de regering wil deze handelswegen in de toekomst versterken. De projectlocatie, nu nog een braakliggend gebied, heeft een strategische positie en verbindt straks 2 van de 5 corridors in het noorden van India.

Het masterplan, bestaande uit een railterminal, businesspark en bedrijventerrein, wordt een duurzame ontwikkeling met oog voor klimaatadaptatie, gezondheid en energie. ‘We gaan aan de slag vanuit een typisch Nederlandse aanpak. Een aanpak waardoor in Panama het ontwerp van een bedrijventerrein aan de Westelijke oever van het Panamakanaal een icoonproject werd, door de slimme combinatie van industrie, innovatie en infrastructuur’, aldus Mark van der Poll, Head of Department Urban Design & Landscape bij CB5.

De komende 3 jaar werkt CB5 samen met het team van Antea Group in India en een lokale partner CBRE aan meerdere projecten. Een samenwerking die ondanks de Coronacrisis op afstand zeer goed tot stand is gekomen. Antea Group India wordt vanuit Nederland aangestuurd door Richard Smallegange.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Mark.vanderPoll@cb5.nl
06 5151 5118

Einde bericht