Skip to main content

CB5 en Antea Group lanceren de Straatmixer!

De gevolgen van klimaatverandering zijn steeds vaker en heviger merkbaar. Hitterecords worden keer op keer verbroken en regenbuien worden steeds heviger. De bestaande openbare ruimte is daar niet meer tegen opgewassen. Niets doen is geen optie meer! Steeds meer gemeenten zien de noodzaak en kloppen bij ons aan omdat ze het uitvoeren van grootschalige onderhoudswerkzaamheden willen combineren met een klimaatadaptieve herinrichting van de openbare ruimte.

CB5 en Antea Group bouwden daarom samen aan de ‘Straatmixer’ met als doel het optimaliseren van de nieuwe, klimaatadaptieve inrichting van de openbare ruimte. De Straatmixer is in staat om op eenvoudige wijze verschillende profielen te genereren en te toetsen op een aantal klimaateffecten. Door middel van een overzichtelijk dashboard geven we inzicht in hittestress, waterinfiltratie, aandeel groen-verharding en de kosten van een model. Op basis van objectieve data kan zo voor de beste oplossing worden gekozen.

Met de Straatmixer is het ook mogelijk om handmatig aan de knoppen te draaien om zo het ontwerp verder te finetunen. Het mooie aan de Straatmixer is de link tussen ontwerp en techniek, tussen CB5 en Antea Group!

Komende periode gaat de eerste straat al in de mix! Heb jij ook een straat die gemixt moet worden? Klik hier voor meer info.

Play Video

Bekijk hier de Straatmixer

Einde bericht