Polverpark Maastricht

HomeProjectenPolverpark Maastricht

Het voormalige Klevarieterrein wordt ontwikkeld tot een eigentijds woonmilieu. Een van de laatste grotere binnenstedelijke herontwikkelingsgebieden binnen Maastricht. CB5 heeft de architectenselectie gewonnen voor fase 2: Het ontwerp van 3 woonblokken met ondergrondse parkeergarage.

Een drietal formele bouwblokken met heldere contouren worden geplaatst in een parkachtige omgeving. Alle drie de gebouwen hebben hun entree aan de pleinzijde en via de patio in het hart van de bouwblokken worden de woningen ontsloten. De gebouwen zijn alzijdig en kennen geen voorkanten of achterkanten. 

Belangrijke thema’s in de architectuur zijn de plastische behandeling van de gevel en de compositie van open en gesloten. Een ander belangrijk thema, is de relatie deel en geheel. Hoe creëer je een samenhang tussen de bouwblokken, zonder verlies van het individuele karakter van het bouwblok. De rood/oranje kleurige bouwblokken worden gematerialiseerd in beton, metselwerk en glas. Verschillende texturen, kleurnuances en dieptewerking van de materialen versterken de eigenheid van ieder bouwblok.

Opdrachtgevervan Wijnen Projectontwikkeling Zuid B.V.
Programma96 woningen, 325 parkeerplaatsen
Statusin uitvoering