Opdracht

Transformatie van voormalige distilleerderij ‘Hennekens’

In de voormalige distilleerderij ‘Hennekens’, een industrieel historisch gebouw in het centrum van Beek, worden 6 royale appartementen gerealiseerd.

Ontwerp

Uitstraling van het karakteristieke gebouw blijft gehandhaafd

Uitgangspunt voor de transformatie van destilleerderij naar woongebouw is dat de industriële uitstraling van het karakteristieke gebouw blijft gehandhaafd en waar mogelijk wordt versterkt. Intern worden beeldbepalende elementen zoals het gewelfde plafond gerestaureerd. Extern verwijzen nieuwe elementen zoals het balkon naar het industriële verleden van het gebouw.

In de buitengevel worden binnen het bestaande gevelritme nieuwe gevelopeningen gerealiseerd. Ter plaatse van de woonkamers zijn grote geveldoorbraken gerealiseerd welke, als verwijzing naar de industriële oorsprong, worden geaccentueerd door stalen lateien. Op verdieping beschikken de woonkamers over royale balkons; deze balkons zijn d.m.v. trekstangen en muurplaten aan de gevel bevestigd. Alle appartementen zijn 3-kamer appartementen en hebben een driezijdige oriëntatie. De appartementen op de tweede verdieping beschikken over een extra woonlaag onder de kap.

Opdrachtgever
Swentibold Projectontwikkeling

Programma
Wonen

Status
Gerealiseerd

Jaar
2019

Omvang
1120 m²

Bouwkosten
€990.000

Projectteam
Ard Thijsen, Ruud Mestrom

Fotografie: John Sondeyker