Opdracht

Groene setting geuldal

Het kantoor ‘Gulpen Zoutloods’ is gelegen in de groene setting van het geuldal in Gulpen en is met veel respect voor de locatie bedacht.

Concept

Twee L-vormige volumes

Het kantoorgebouw bestaat uit twee L-vormige volumes die boven op elkaar zijn geplaatst. Het ontworpen alzijdige volume biedt vanuit iedere ruimte in het gebouw een spectaculair zicht op de omgeving.

Beide volumes zijn gespiegeld t.o.v. elkaar gestapeld. Op de begane verbergt het volume de parkeerplekken achter het gebouw. Op de verdieping wordt er geweken t.o.v. de statige bomen aan de Gulpener weg en onttrekt op deze manier het zicht op het parkeren vanaf de Gulpener berg.

Volledig opgetrokken uit glas wordt de relatie met het groen nog meer versterkt. Een tweede laag van verticale houten lamellen verlenen het gebouw een
voelbare dualiteit van open versus gesloten.

Uitwerking

Inbedding van het volume

Het gebouw is volledig duurzaam ontworpen met lemen binnenwanden voor warmteaccumulatie en koeling in de zomer. De meeste toegepaste materialen
zijn herbruikbare bouwmaterialen.

Het dak is voorzien van sedum voor een verder inbedding van het volume in de gevoelige context en kan als nieuwe natuurbiotoop verder groeien met aanwezige plantensoorten en dieren.

Opdrachtgever
Bureau Wolfs, Gulpen

Programma
Kantoor

Status
Gerealiseerd

Jaar
2006-2008

Omvang
940 m2

Projectteam
Marco Weijers, Maarten Huls