Maastricht Looiershof

HomeProjectenMaastricht Looiershof

Op korte loopafstand van het Vrijthof en het Onze Lieve Vrouweplein in het historische hart van Maastricht heeft Focus Projectontwikkeling met JanssenWuts Architecten en CroonenBuro5 het Looiershof ontwikkeld. De locatie is in de volksmond bekend onder de namen Vermicelli of Bauduin. 
Het Looiershof is eeuwenlang besloten geweest. Ons doel is om van deze “verborgen enclave” een woonmilieu met hoge kwaliteit te maken.

Ons stedenbouwkundig concept heeft de focus op het vervlechten van de locatie met het Jekerkwartier. Tevens is het terugbrengen van de zichtbaarheid van de middeleeuwse stadsmuur een belangrijk thema. 

De ontworpen ruimtelijke structuur bestaat uit een fijnmazigheid van pleintjes en stegen tussen de drie toegangen van het Looiershof. Rondom zijn statige herenhuizen en flexibele appartementen met grote buitenruimtes ontworpen. Onder het plangebied wordt geparkeerd in twee lagen.

De appartementen verwijzen naar de industriële architectuur die op deze plek aanwezig was. De herenhuizen zijn van natuursteen en refereren aan het rijke verleden van het Jekerkwartier. Met gevoel voor de historie en besef van het heden is een nieuwe woonbeleving ontworpen. Een aantrekkelijke en veilige ambiance met kwaliteit en rust op een van de mooiste plekken in het hart van Maastricht.

OpdrachtgeverFocus Projectontwikkeling
Programma37 woningen, 160 parkeerplaatsen
Statusin uitvoering