Skip to main content

In het hart van Maastricht ontwikkelt Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid B.V. nieuw groen woongebied. Door middel van een prijsvraag zijn diverse architectenbureaus uitgenodigd om een ontwerp te maken. Het ontwerp van CroonenBuro5 won en de uitvoering vordert gestaag.

Het complex bestaat uit een drietal formele bouwblokken die zijn ingebed in een parkachtige omgeving. Alle drie de gebouwen hebben hun entree aan de pleinzijde. Via de patio in het hart van de bouwblokken worden de woningen ontsloten. De gebouwen zijn alzijdig georiënteerd en kennen geen voorkanten of achterkanten.

Belangrijke thema’s in de architectuur zijn de plastische behandeling van de gevel en de compositie van open en gesloten. Een ander belangrijk thema, is de relatie deel en geheel. Hoe creëer je een samenhang tussen de bouwblokken, zonder verlies van het individuele karakter van het bouwblok. De rood/oranje kleurige bouwblokken worden gematerialiseerd in beton, metselwerk en glas. Verschillende texturen, kleurnuances en dieptewerking van de materialen versterken de eigenheid van ieder bouwblok.

Einde bericht