BAMBOE CHALLENGE

Ga jij de uitdaging aan om met bamboe het mooiste paviljoen of follie te bouwen?

Update

Wegens te weinig inschrijvingen hebben wij, CB5 en Antea Group, besloten om het evenement aankomende 25 november niet door te laten gaan. Dit betekent niet dat het evenement geannuleerd wordt, maar dat het naar 24 februari 2023 wordt verplaatst.

In het voorjaar van 2023 gaan we een nieuwe inschrijvingsronde organiseren. Voor alle deelnemers die zich al ingeschreven hebben, jullie inschrijving blijft staan.

Informatie

Bamboe: bouwmateriaal van de toekomst?
Bamboe is het perfecte natuurlijke bouwmateriaal. Het is er in overvloed, de plant kan tot één meter per dag groeien en als hij geoogst wordt, groeit hij gewoon door zonder opnieuw te hoeven worden aangeplant. Om nog maar te zwijgen dat het twee tot drie keer sterker is dan staal. Echter weinig ontwerpers hebben het onbenutte potentieel van deze plant als materiaal met bijzondere architectonische mogelijkheden onderzocht.

De voordelen van bamboe zijn echter groter dan alleen als constructiemateriaal. In veel delen van de wereld is bamboe gemakkelijk te verkrijgen, onuitputtelijk en, vergeleken met andere bouwmaterialen, relatief goedkoop. Tijdens het groeien geeft de plant bijna 35% meer zuurstof af en absorbeert bijna 35% meer koolstofdioxide dan de meeste bomen. Daarnaast kunnen de bamboestokken meerdere keren worden hergebruikt in andere toepassingen.

Deze challenge is een samenwerking van CB5 & Antea Group